Alarmer blinker i hele bilen

14. januar 2020 Slået fra Af admin

Vi har alle sammen prøvet det og det kan være noget så frustrerende. En rød lampe blinker i displayet og vi aner ikke hvad der er galt. Vi har selv været ude og trykke på alle de knapper vi har kunne finde, kigget i motoren og undersøgt hvert et dæk og fælge på bilen. Men det er ikke altid at vi selv kan finde ud af hvor der er opstået en fejl i bilen og diagnosticering heraf kan være utroligt svært. Fejlsøgning & diagnosticering af fejl i din bil bør derfor gøres af en kvalificeret mekaniker, som ved at gennemgå din bil fyldestgørende kan finde ud af præcis hvad det er der melder fejl i din bil.

Kan man ikke selv gøre det?

Det er svært at sige om man selv kan finde fejlen, hvis alt det normale ikke har virket. Hvis håndbremsen ikke er trukket, motoren har olie, alle døre er lukket og bagagerummet ikke står åbent så er det måske en lang bedre idé at få en mekaniker til at stå for Fejlsøgning & diagnosticering af problemet.

Er det dyrt?

Når man ikke ved hvad problemer er som udgangspunkt er mekanikeren nød til at søge efter fejl ved at starte fra en ende af. Mekanikeren kender selvfølgelig til ofte opstående problemer i biler, men præcist hvad der melder fejl i din bil kan være noget helt andet. Derfor starter mekanikeren fra en ende af og rykker frem for at kunne excludere fejlområder. 

Hvilken teknologi bruges til at finde fejl?

De fleste mekanikere har avanceret udstyr de kan tilkoble det elektriske system i din bil og på den måde hurtigt få yderligere oplysninger om fejl og mangler. Disse oplysninger kan vi ikke selv få adgang til via de elementer der er i bilen og det er derfor klart at et besøg hos mekanikeren er at foretrække i de fleste situationer.

Skal jeg betale for udbedrelse af de fundne problemer?

I de fleste situationer melder mekanikere tilbage til dig omkring de fejl de har diagnosticeret og du bestemmer herefter helt selv om det er noget du ønsker dig at få repareret. Så hvis det er noget der er alt for dyrt at fikse og det ikke er nødvendigt for dig eller obligatorisk ift. sikkerhed ved kørsel kan du altså frit vælge at hente din bil uden yderligere udgifter. Så kan du altid med udgiften i hovedet beslutte dig for om det er noget du vil have repareret i fremtiden.