Sådan får du 3 sunde alternativer ind i din hverdag

Sådan får du 3 sunde alternativer ind i din hverdag

1. april 2020 Slået fra Af admin

Der er masser af viden rundt omkring og mange velmenende kosteksperter og virksomheder, som gerne vil hjælpe os med at finde alternativer til vores måske knap så sunde hverdag. Der findes forskelligt tilskud til mad som du kan lade dig inspirere af og hvad du vælger er selvfølgelig helt op til dig. Men disse 3 sunde alternativer, kan du være sikker på virker.

Drik vand i stedet for sukkervand og alkohol
Vi lever i et samfund, hvor vi tit mødes om noget mad og drikke. Fordi det er hyggeligt og ’hygge’ kan (desværre) for mange mennesker kun lade sig gøre, hvis de samtidig putter noget inde i munden. Og det vi putter i munden er desværre ikke helt ligegyldigt. Næste gang du holder en lille sammenkomst eller er inviteret ud, så sørg for at der er masser af vand, sammen med den alkohol, du serverer eller spørg selv om vand til det, du får serveret. På den måde vil du automatisk komme til at tænke på også at få lidt ’sund væske’ ind i kroppen.

Spis frugt i stedet for slik
Ja, det smager simpelthen så godt og man får også et (sukker) kick af at spise en pose vingummier, en marsbar eller et stykke kage. Men det handler også ofte om vaner og hvad vi plejer at gøre. Prøv at spørge dig selv om du ikke godt kan spise et æble i stedet for en pose vingummier næste gang, du får trangen. Dit hoved siger nok ”NEJ”, men din krop og din samvittighed vil nok have det bedst med det – prøv af og se hvad der sker.

Lav en smoothie i stedet for et rundstykke
Vaner er svære at bryde. Og en bolle med ost og en kop kaffe er meget normalt for de fleste mennesker at få til morgenmad. Det er nemt, man ved, hvad det smager af og det er hurtigt at få smurt og spise om morgenen. Men sundhed er der ikke meget af. Prøv i stedet for at lave en smoothie til morgenmad og lav det med de frugter og grøntsager, som du elsker at spise. Det kan være noget med jordbær og banan, det kan være noget med appelsin og æble, eller det kan være med ingefær og citron. De fleste mennesker har noget frugt og grønt, som de holder af og det er en fantastisk ide at starte med det, du ellers plejer at spise, og dernæst begynde at eksperimentere med andre frugter og grøntsager.

Andre sider om sundhed:

 1. bedreholdning.dk
 2. engodloebetur.dk
 3. enguidetilsundhed.dk
 4. fitnessbladet.dk
 5. fitnessexperten.dk
 6. friskogsundmad.dk
 7. helseogsundhed.dk
 8. simplebalance.dk
 9. sunde-madvaner.dk
 10. sundesager.dk
 11. sundhedidanmark.dk
 12. sundhedshjaelpen.dk
 13. sundhedsmagasin.dk