Klokkeklare fordele ved video møder

Klokkeklare fordele ved video møder

6. april 2020 Slået fra Af admin

Speak.global, Microsoft teams, skype og selvfølgelig gode gamle MSN (der desværre er lukket nu). Vi mennesker har et utalt af forskellige apps og programmer der lader os se hinanden på meget stor afstand. Engang brugte man kun skype og MSN til at sige hej til sine venner på den anden side af kloden, men nu til dags har virksomheder i hele verdenen fået øjnene op for værdien i gode og produktive video møder. 

I en tid hvor det er de færreste der rent faktisk har mulighed for at sætte sig ned fysisk med sit team og gå over dagens nøglepunkter, så er mange tvunget til at blive lidt mere ferm med det teknologi der – og det er til stor gene for den gamle skole, der er i gang med en livslang omstilling. 

Fysiske møder er, takket været coronavirussen, nok først noget vi kommer til at holde igen om meget lang tid, derfor er alt energien også rykket over i de digitale møder og her oplever utroligt mange virksomheder stor succes med det. 

Video møder, det nye sort

Video møder kan være bedre end fysiske møder, hvis man tackler det rigtigt. Med en vellavet plan for mødet, en god powerpoint og teknisk snilde, er det næsten de færreste der opdager at de ikke er til det egentligt møde. 

Det kræver dog disciplin at afholde sådan et møde, for vi mennesker er ikke alt for gode til at holde fokus i længere tid bag en skærm. Derfor anbefales det kun at holde møder i op til to timers varighed, ellers begynder folk at falde fra og blive demotiveret. 

Video møder er godt for klimaet og vores tid

Selvom man måske ikke tænker det, så er det ikke kun virksomhedernes effektivitet der har noget at vinde, det har vores egen personlige tidsbank og klimaet også. Der findes et utal af forskellige erhvervsfolk der drøner rundt fra møde til møde hele dagen selvom de kunne have været afviklet på en time eller to hvis det havde været et video møde. 

Derudover er det også lidt galt at virksomheder sender en eller flere mænd ud i bilen dagen lang, når det ikke har en god indvirkning på klimaet. Ved at overveje hvilke typer møder der er bedst at holde fysiske og hvilke der kan afholdes digital, sikrer virksomheden sig en balancegang mellem medarbejderens tid (som jo også er penge) og hvor meget de laster klimaet.