Sådan øger du din søvnkvalitet

Sådan øger du din søvnkvalitet

15. april 2020 Slået fra Af admin

Hvis der er én ting vi mennesker nok ikke får helt nok af i denne karantænetid, så er det god og uforstyrret søvn med høj søvnkvalitet for øje. Alt for mange sidder desværre og ser Netflix dag- ud og dag ind og er derfor helt firkantet i hovedet når de så engang skal lægge sig til at sove – og det går i høj grad udover den kvalitet deres søvn bliver. 

Hvis du virkelig går op i høj kvalitetssøvn, så er der en lang række ting som du selv kan gøre, der er med til at sikre at du vågner op med så meget energi og så veludhvilet som du overhovedet kunne blive – der er nemlig alt for lidt danskere der i sandhed går op i deres søvnkvalitet, flere går desværre op i hvor meget søvn de kan få, og det er ikke engang så sundt som mange gør det til.

Sådan her ser kvalitetssøvn ud

Hvis du ikke har den fjerneste idé om hvad man bestræber sig på at få, når man snakker om god kvalitetssøvn så får du lige en lille opfrisker herunder:

God søvn består af

  • Mindst otte gode timer hvor du ikke er blevet vækket for meget
  • En blød/eller hård (det er subjektivt hvad gode senge egentligt kan) seng der ikke gør at du vågner helt radbrækket
  • Søvn der ikke bliver påvirket af løbende tv eller elektronikpauser
  • Søvn hvor der er blevet gjort klar til det – altså ingen fjernsyn før du skal sove, få lidt at spise, gør mentalt klar, læs en bog

Ved at gøre klar til god søvn, gør du også klar til at få meget bedre og mere vedvarende energi igennem dagene – der er nemlig få ting der er lige så irriterende som at gerne ville med ud og lave ting med sine kammerater, men simpelthen være alt for udkørt til det.

Søvn er et must

Det er de færreste mennesker der af egen fri vilje skærer ned på søvn og hvis de gør så kommer de med garanti også til at betale for det ved kasse 1. Der er ingen mennesker der har fået fem timers søvn der er værd at være sammen med – folk bliver nød til at få den søvn som de har brug for, ellers kommer de bare ikke til at holde hele dagen og så er det ret svært at gå og være ambitiøs i sit eget liv.