3 tiltag der kan give dig en grønnere hverdag

3 tiltag der kan give dig en grønnere hverdag

23. april 2020 Slået fra Af admin

Dette er sponsoreret indhold

Planeten har mere end nogensinde brug for, at vi mennesker ændrer vores vaner – ikke langsomt, men nu og her. Men hvad er der for nogle vaner, at vi kan ændre for at forbedre det hele? Dette kan du læse nogle bud på i denne artikel og finde inspiration til, hvordan du selv skaber en grønnere hverdag.

Overvej din energiløsning

Et af de steder du skal kaste dit blik på, er din energiløsning. Måske har du haft det samme selskab i mange år eller den samme løsning, uden egentlig at tænke over, om det er det bedste for dig.

Det bedste du kan gøre, er at sondere markedet og sammenligne forskellige selskaber og løsninger. Mange gange vil du opdage, at du vil kunne spare penge på grønnere selskaber og løsninger, og der er derfor ingen grund til at ikke at vælge disse. Et bud på en grønnere løsning er en varmepumpe. Disse kan du læse meget mere om på www.danskvarmeservice.dk.

Tag cyklen oftere

Har du en bil, er der en god chance for, at du altid tager den, når du skal fragte dig selv fra A til B, uanset hvor stor afstanden mellem de to destinationer er. Dette er ikke sundt for nogen, da motion altid er bedre selvfølgelig. Det er ikke sundt for din bil, da korte køreture slider forholdsvis meget, det er ikke godt for miljøet, fordi biler udleder Co2, og det er ikke godt for dig, da du snyder dig selv for motion, som du har bedst af at dyrke hver dag. Derfor er det en god ide, at hver gang du har muligheden for det, vælger cyklen frem for bilen. Det kan være, at du kun tager cyklen ved en afstand på under 5 kilometer i starten, men jo mere du cykler, jo flere kilometer vil du også være villig til at droppe bilen for.

Skift kødet ud med grønt

En tredje ting du kan gøre, er at skære ned på dit forbrug af kød. Kødproduktionen er en stor forureningssynder, og det er derfor et vigtigt sted at tage handling. Når det er sagt, betyder det ikke, at du skal gå fuld veganer, men bare at du bør have et par kødfrie dage om ugen. Der findes i dag mange alternativer til kød og lækre opskrifter på retter uden kød. Der er derfor ingen undskyldning for ikke at skippe kødet i ny og næ.