Sådan får du en sundere livsstil med en travl hverdag

Sådan får du en sundere livsstil med en travl hverdag

10. december 2020 0 Af admin

I dagens Danmark er der de seneste år kommet en forventning om at vi arbejder hurtigere, studere hårdere og træner længere tid og det trækker ikke bare på vores mentale overskud, men også på vores resterende tid til rådighed. 

Tid er en af de eneste ressourcer der er svær at modificere- og ændre. Uanset hvad du gør vil der kun være 24 timer på et døgn, og det er der ikke meget som du- eller nogen anden kan gøre ved.

Noget du til gengæld kan gøre er at strømligne så mange processer som du overhovedet kan slippe afsted med – for det frigiver nemlig tid i den anden ende, og tid sparet er selvfølgelig tid vundet. 

I denne artikel går jeg over to gode måder du kan strømligne et par ting i hverdagen og derigennem få mere mentalt overskud til at gøre de ting der gør dig glade.

Din mad betyder alt

Hvis der er én ting som de fleste mennesker der har haft stress godt er klar over, så er det at stressede mennesker som udgangspunkt ikke laver mad så tit – og det er selvfølgelig ikke specielt sundt at leve af take-away mad og hurtige lappeløsninger i længere tid – kroppen har brug for sundt og nærende mad. 

En af de måder du kan sikre dig sundt mad hele ugen ud er ved at få en måltidskasse som eksempelvis EatGrim, der ikke bare er en sund og nærende måltidskasse, den er faktisk også bæredygtig. 

Ved at bestille en måltidskasse i stedet for hele tiden at spise ude, giver du dig selv en smule indre ro mens du laver det og sikrer dig samtidigt den sunde mad som du har brug for.

Snacks- og andet

Snacks er en af gråzonerne i en travl persons hverdag, da det kan være alt fra virkelig usunde madvarer til sundt frugt og grønt. Mit råd til dig er selvfølgelig at tage et godt kig på hvilke råvarer du stopper indenbords, og overveje om det virkelig er det sundeste alternativ til dig. 

Hvis du eksempelvis kører en redbull og et par colaer indbords hver eneste dag, kan du gøre din krop en ret stor tjeneste ved at skifte det ud med vand – kroppen er ikke lavet til at processere energidrik og et overforbrug af det vil højest sandsynligt ikke gøre noget godt for dig. 

Du skal bo i din krop hele livet, så hvis du gerne vil være så effektiv som overhovedet muligt i din travle hverdag, bliver du nød til at behandle den godt.