Få den smukkeste have på vejen

Få den smukkeste have på vejen

27. februar 2021 0 Af admin

For rigtig mange er haven et sted, hvor man kan slappe af og nyde tilværelsen. Der er også mange, som nyder, at gå og hakke i haven og sørge for, at den ser pæn og præsentabel ud. Men det kræver aktså lidt, hvis man er haveejer, især hvis man ønsker, at den skal være så smuk som muligt. 

Husk at holde græsplænen ved lige 

Græsplænen i haven kan hurtigt være noget, der bare er der. Men hvis du ønsker en flot, indbydende og ikke mindst grøn græsplæne, er det vigtigt, at du vedligeholder den. Det betyder bl.a., at græsplænen skal slås jævnligt. Især i sommerperioderne er det vigtigt, at der ikke går for længe imellem. Om vinteren er det selvfølgelig noget svære at få slået græsset, da der typisk på denne tid af året er frostgrader. Derudove er det også vigtigt at du fjerner mos og andet ukrudt fra græsplænen, så den bliver rigtig lækker. 

Find de rigtige blomsterbede

I en pæn have hører der også blomsterbede til. Og det gode er her, at der er masser af forskellige valgmuligheder. Det er samtidig også vigtigt, at du har de helt rigtige sprøjtemidler, så de kan vokse sig store og flotte. Hvis du gerne vil have at dine blomsterbede, skal stå klar i sommermånederne, er der faktisk en god idé allerede at begynde at planlægge de i feburar og marts. På den måde er du klar til at få plantet dem, når vejret giver tillaldelse, og så har du de skønneste bede, når du rammer sommermånederne. 

Hav fokus på terrassen 

Det er selvfølgelig vigtigt at haven er pæn og præsentabel, men det er mindst lige så vigtigt, at terrassen også står snorlige. Terrassen er der, hvor hele familien samles med venner og gæster, og det er der, hvor man på de lune sommeraftener, sidder udenfor og griller og spiser aftensmad. Så husk også at holde den vedlige. Skub terrassen, så den er pæn og ren. Fjern ukrudt når de begynder at blive for meget, og så synes jeg da også, at du skal sætte nogle smukke planter rundt omkring i krukker. Det skaber en rigtig hyggelig stemning. Find de helt rigtige havemøbler og finde grillen frem. Måske du også skal investere i den terassevarmer, så de lune aftenener holder lidt længere end normalt. 

Læs mer eom højbede og andre flotte ting til haven på lyngeshop.dk. Her finder du også smukke kasser til blomster og bede.