Sådan moderniserer du dit håndværk

Sådan moderniserer du dit håndværk

28. april 2021 Slået fra Af admin

At være håndværker i Danmark er et af de jobs hvor, hvis man altså er god, altid er i efterspørgsel. Det vil sige at kunderne er glade for det udførte arbejde, gerne anbefaler dit håndværk og gerne kontakter dig igen for yderligere arbejde. Det er præcis sådanne det skal være. At være i denne situation kræver hårdt arbejde, en god arbejdstilgang og en masse knosved. Man skal virkeligt lære sit fag helt fra bunden af. Man bliver en slags ekspert på netop dén slags håndværk som man har lært sig. Men hvad nu hvis man gerne vil lære noget nyt, eller hvis man vil finde ud af om der faktisk er en lettere og måske billigere fremgangsmetode mulig end hidtil benyttede arbejdsprocesser? Pressen.se skriver, at Sverige er blevet til det nye Silicon Valley grundet deres stærke tilknytning til teknologi og dens udvikling. Men Danmark er internationalt kendt for både deres design og arkitektur. Og uden håndværk ville arkitektur og design slet ikke eksistere. Det drejer sig essentielt om en fusion mellem håndværk og viden. Så hvordan bruger du din allerede eksisterende viden og dit håndværk til at skabe noget nyt og spændende?

Tilbage på skolebænken

Det lyder så kedeligt, men der findes mange forskellige uddannelser i f.eks. Design og Arkitektur hvor du kan studere og lære mere. Der er kurser med bare fjernundervisning, helt op til universitetsuddannelser. Så der er forskellige niveauer du kan starte på, alt efter dine behov. Det kan være du tænker det ikke er ideelt at skulle være studerende igen mht. din hjemmesituation, men det er absolut værd at studere mulighederne nøje. Og det vil sikkert give langfristet afkast også. Husk der er mange forskellige slags kurser og videreuddannelser du kan tage, så det er bare med at komme i gang!

Modernisering af din hverdag

Det er en god idé jævnligt at kontrollere om dine arbejdsprocesser, dit værktøj og dine medarbejdere rent faktisk fungerer optimalt. Du kan låne til en ny bærbar, hvis dit IT-udstyr halter. Tid er penge. Husk der er mange innovative løsninger på markedet, så hvis dit faktureringssystem trænger til fornyelse, eller du ønsker en hurtigere, billigere måde at udføre et arbejde på, ja så tag en snak med f.eks. firmaer der specialiserer sig i PC-løsninger eller værktøjsproducenter. At du bevæger dig med tiderne, betyder ikke at du ikke værdsætter din oprindelige læring. Tværtimod. Det er denne læring, der hjælper dig med at bestemme, om en nyere løsning er den bedste. Og det giver dig noget dine konkurrenter måske ikke har. Det giver dig en fremtid!